Nori NEMOKAMOS konsultacijos? Parašyk į mantas@kunokultas.lt

Filtruoti pagal

Skonis

Skonis

Prieinamumas

Prieinamumas

Prekės ženklas

Prekės ženklas

Kaina

Kaina

PrestaShop adpos

Baltymai (Proteinas)

Baltymai sportuojantiems yra pagrindinė maistinė medžiaga. Tai nėra iš piršto laužta, štai pagrindinės baltymų teikiamos naudos:

  • Suvartotus baltymus organizmas skaido iki aminorūgščių. Aminorūgštys yra statybinės žmogaus audinių dalys. Ypač aminorūgštys svarbios sportuojantiems – iš jų organizmas po treniruočių atstato bei sudaro naujus raumenų audinius.
  • Baltymai metantiems svorį yra be galo svarbūs. Jie suteikia didžiausią sotumo jausmą iš visų maistinių medžiagų, kas padeda kontroliuoti apetitą. Taip pat didesnis baltymų kiekis padeda išsaugoti raumenų masę (gražias linijas).

Proteinas dažnai įsivaizduojamas kaip "kitokia" maistinė medžiaga, kuri "augina" ar atlieka dar kokias nors keistas funkcijas. Tai yra tiesiog išrūgų baltymas. Baltymas, kaip maistinė medžiaga. Dažniausiai sutinkama viena ar kita išrūgų baltymų forma. Išrūgos yra skystis, kurį atidaręs jogurto indelį rasi „plaukiojant“ viršuje. Pastarasis išgarinamas iki miltelių formos ir štai, turime proteiną. Kad būtų skaniau, produktai pateikiami su įvairiomis aromatinėmis kvapiosios medžiagomis.

Trumpai apie sutinkamas baltymų formas:

  • Išrūgų baltymų koncentratas – elementariausia bei ekonomiškiausia baltymų forma. Puikiausiai tinka vartoti kiekvienam žmogui.
  • Išrūgų baltymų izoliatas – itin „švari“ baltymų forma, su mažiausiu kiekiu laktozės bei riebalų. Organizmo savinasi greičiau, nei koncentratas. Izoliatas tinkamas vartoti besiruošiantiems varžyboms ar tiems, kurie itin griežtai kontroliuoja savo mitybą.
  • Išrūgų baltymų hidrolizatas – dalinai apvirškinti išrūgų baltymai, pasisavinantys akimirksniu. Tinka asmenims su jautria virškinimo sistema. Įprastai turi mažesnį kiekį laktozės ir riebalų.
  • Kazeinas – lėto pasisavinimo baltymai. Šie baltymai pasižymi tiršta konsistencija. Kazeinas nuo kitų formų skiriasi tuo, kad savinasi ~7-8 valandas.
  • Jautienos baltymai – kaip pavadinimas išduoda, tai yra baltymai, išgauti iš jautienos. Jautienos baltymai tinka netoleruojantiems pieno produktų, nes šioje baltymų formoje nėra laktozės. Įprastai jautienos baltymai yra kiek mažesnės biologinės vertės, nei išrūgos.
  • Sojų, ryžių ar žirnių baltymai – tinka vegetarams, veganamas bei tiems, kurie netoleruoja laktozės.

Kodėl tu turėtum vartoti proteiną?

Nepavyksta reikiamo kiekio baltymų gauti iš maisto

Mėgsti skanius, pieniškus kokteilius

Nori patogaus ir greito baltymų kokteilio po treniruotės ar tarp valgių

Nori saldžiai ir be kaltės jausmo numalšinti potraukį saldumynams

Baltymai (Proteinas)